About Christina

My name is Christina from Tengzhou Jianda CNC Machine Co., Ltd. I am selling person in International Department. And worked in this job for about 6 years. Any doubts about CNC Router/Laser Engraving Cutting machine/Laser marking machine; please contact us.

Common fault and solution about Laser engraving cutting machine(1)

1. Lead head was not give out light
Solution: (1) To check the amperemeter’s situation; (2) To check the circulating system was normal or not; (3) To check the computer’s parameter was correct or wrong.

2. Engraving thickness can’t same
Solution: (1) To check the water circulating was fluency or not; (2) To check the focal distance was normal or not; (3) To check the light path was normal or not; (4) To check the beam was parallel or not; (5) To check the lens was broken or not; (6) To check the laser tube’s transmitting terminal was pollute or not; (7) To check the water temperature exceed 30℃ or not; (8) To check laser head and focus lens were loose or not; (9) Laser tube maturing.

3. Resetting not normal
(1) To check the sensor was dust-catcher or not; (2) To check the ground wire was confirm or not; (3) Motor’s wire can’t well-connecting.

4. Leak-engraving
(1) Initiazation was not correct; (2) Operation sequence was perversion; (3) Electrostatic interference.

Common fault and solution about CNC Router(4)

17. There is’t electricity when turn on the machine
Solution: (1) To check the start button was burning-out or not; (2) To check the alternating current contactor burning-out or not.

18. Axis was moving in one direction
Solution: (1) To check ray of light was connect perfect; (2) To check the screw was loose or not; (3) Engraving tools was wrong.

19. Spindle motor was not rotate when engraving
Solution: (1) Working voltage was not confirm, add voltage stabilizer please; (2) To check the mid-line was correct connecting or not

20. When setting origin, the offset distance was not confirm
Solution: (1) Limist switch was not correct; (2) Driver’s cable was loose.

Common fault and Solution about CNC Router(3)

11. Spindle rotating automatically
Solution: (1) Control card was wrong; (2) Transducer system was wrong.

12. Program can’t open successfully
Solution: (1) To check the card driver was OK; (2) To re-install the data cable, to check is there something wrong; (3) Control card was wrong.

13. Three axis were giving an alarm.
Solution: (1) To check the data cable between machine and computer; (2) To check the fuse wire in electrical cabinet was wrong or not; (3) To check the 85V power was normal or not.

14. Mismatch when engraving
Solution: (1) To check the software route was wrong or not; (2) To check the srews between lead screw and polish rod; (3) To check the parameters in the software wrong or not.

15. The spindle motor was not rotate
Solution: (1) To check the transducer’s parameter; (2) Transducer’s signal line was correct connecting.

16. Limit phenomenon when engraving
Solution: (1) To check the engraving route was exceed engraving scale; (2) Please set the parameters about soft limit.

Common fault and solution about CNC Router(2)

4. Different engraving depth
Solution: (1) Control card was loose; (2) Stepper motor was wrong; (3) Drive was wrong; (4) Z axis lines was wrong; (5) Spindle motor was wrong; (6) Transducer was disturb; (7) Electrostatic interference; (8) Computer virus.

5. Engraving not normal
Solution: (1)Control card was loose; (2)Transducer was disturb; (3)Files route was wrong; (4)Electrostatic interfernce; (5)Software setting not OK; (6)Drive was wrong; (7)Data cable was wrong; (8)Computer virus

6. Milling not flat
Solution: (1)Spindle was vertical to working table; (2)Engraving tools problem; (3) Control card was wrong; (4)Z axis Drive was wrong.

7. Spindle stopped suddenly
Solution: (1)Inner lines short circuit in the Spindle; (2)Bucking current; (3)Transder parameters was wrong; (4)Control card was wrong; (5) Spindle cable and Data cable under short circuit.

8. Spindle moving owning noise
Solution: (1)Transducer parameters was wrong; (2)Spindle was stopped; (3)The spindle was wrong.

9. The machine can’t back to original point
Solution: (1)Opposite direction; (2)Control card was wrong; (3)Limit Switch was wrong; (4)Drive was wrong; (5)Stepper motor was wrong.

10. Spindle can’t stop
Solution: (1)Control card was wrong; (2) Transducer was wrong.

Common fault & Solution about CNC Router(1)

1. One axis or thre axises were all not moving, also sometimes not perfect-moving.

Solution:
(1) Controller card was loose; (2) The equivalent axis driver was wrong; (3) The equivalent axis stepper motor was wrong; (4) The equivalent coupler was breakaged/loosen; (5) The equivalent lead screw was breakaged/loosen; (6) The equivalent slider was wrong; (7) Driver’s MICRO/ELECTRICITY was different as in the software.

2. Z axis out of control

Solution:
(1) Controller card was loose/wrong; (2) Electrostatic interference; (3) Z axis’s Motor line fault; (4) Files route was wrong; (5) Transducer interference; (6) The computer was wrong; (7) Misoperation.

3. Mistake was bring

Solution:
(1) Controller card was wrong/loose; (2) Driver was wrong; (3) Stepper motor was wrong; (4) Motor line fault; (5) Electrostatic interference; (6) Data cable fault; (7) Files route was wrong; (8) The equivalent coupler was breakaged/loosen; (9) So fast High-speed; (10) Computer wrong/virus

CNC Router machine’s routine attention

1.  If the cnc router machine working exceed 1o hours per day, must guarantee the cooling water under cleaning & the water pump under well-operating.
In order to prevent the water temperature was high enough, remember to change cooled water at regular time.

2. There will be certain dust on Working table & transmission system after long-term operating; please remember to clean it.
Meantime please also oil pumping on XYZ axis at regular time.

3. If the cnc router machine was not use long-term, please also oil pumping & guarantee XYZ axis moving; just confirm the flexible about the transmission system.

4. Please clean the electrical cabinet at regular time; check the all wires & screws under perfect situation. Just guarantee the safety about electic circuit.

5. Don’t forget to chek the all screws on the machine fasten enough.

Tengzhou Jianda CNC Machine Co., Ltd

 

Tengzhou Jianda CNC Machine Co., Ltd

Tengzhou Jianda CNC Machine Co., Ltd

 Tengzhou Jianda CNC Machine Co., Ltd is the professional CNC router manufacturer. We adopt many computerized numerical patents. Our company is devoted in the research and development of engraving CAD/CAM technology and CNC technology and have obtained remarkable achievement in the design of precise engraving machine as well as artistic carving . 

 

Today, TZJD CNC has developed to a large worldwide Manufacturing Group; and become an excellent leader of the world in this field.Our products have covered woodworking industry,advertising decoration, making label industry as well as crafts and gifts fields. We wishes to develop the double-win together with our customers. Welcome to your valuable advise.

 

Our products are famous for its low price ,good quality and good after sales service. We are still try our best to produce innovative products to you.